TED este o organizație non-profit, marcă a unor conferințe la care oameni pasionați sunt invitați să își împărtășească ideile inovatoare. Ceea ce își propune TED este răspândirea ideilor valoroase, ce merită să fie cunoscute în lumea întreagă. La baza acestor conferințe stă credința că ideile pot schimba atitudini, vieți și, până la urmă, lumea în care trăim.

TED a luat naștere în 1984 ca o conferință ce aducea laolaltă domeniile tehnologiei, divertismentului și design-ului, a căror întrepătrundere vine în prim-planul epocii moderne (erau incluse prezentări ale compact disc-ului, cărților electronice sau tehnologiei 3D). De altfel, TED este acronimul pentru Technology, Entertainment, Design. Începând cu a doua ediție din anul 1990, conferințele TED au devenit un eveniment anual ținut în Monterey, California, extinzându-și plaja de domenii acoperite. Pe parcursul anilor TED a evoluat într-un adevărat fenomen ce include o serie de evenimente de tip conferință printre care TEDGlobal și TEDx, seria de prelegeri TED Talks prin care conținutul conferințelor devine disponibil online gratuit, programul TED Ed ce constă în principal într-o serie de lecții video pe diverse subiecte, acordarea TED Prize pentru ca ideile îndrăznețe să devină realitate.

Conferințele TED cuprind scurte prelegeri (nu mai lungi de 18 minute) ținute de oameni care au ceva de spus în domeniul de care se ocupă, de vizionari care ne prezintă lumea sub aspecte la care poate nu ne-am fi gândit și care cu pasiunea lor inspiră și determină schimbarea. Nu sunt oameni care au făcut din retorica motivațională o meserie, ci specialiști dedicați domeniului lor, ale căror idei merită să devină accesibile lumii întregi. Subiectele abordate fac parte din cele mai variate domenii incluzând știință, tehnologie, artă, educație, afaceri, probleme sociale.

Evenimentele TEDx sunt conferințe locale organizate independent având licența TED și respectând formatul consacrat. Acestea au ca scop răspândirea și promovarea ideilor cu impact local și crearea unei comunități care ar putea deveni motor al schimbării.

Echipa TEDxCraiova

Oana Vișan

Oana Vișan

Logistică

Precum o mare parte a echipei, Oana studiază medicina și cochetează cu voluntariatul de mai bine de câțiva ani și crede că succesul nu e unidimensional, nu se rezumă doar la cariera profesională. O serie de evenimente și oportunități de studiu, muncă și călătorie i-au lărgit orizonturile în ceea ce privește autodepășirea și acumularea de cunoștințe de la și pentru persoanele din jur, spirit după care se ghidează și în familia TedxCraiova.

Zeineb este studentă în anul 6 la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, un voluntar entuziast și iubitoare de frumos. Cu o fire artistică și jovială, dansează salsa împreună cu fetele de la Casa pentru cultură, participă la cursuri de actorie și nu ratează nicio oportunitate de a descoperi magia în existența mundană. Dorința de a ajuta la dezvoltarea comunității din care face parte a adus-o în mijlocul volutariatului încă din primii ani de facultate, în Societatea Studenților Mediciniști Craiova, continuând această activitate în prezent în clubul Rotaract Probitas Craiova. Dacă nu iese cu medicina, vrea să fie crazy cat lady.

Zeineb Dakhel

Zeineb Dakhel

Logistică

Codruța este medic rezident pe Medicina de familie de putin timp, dar era pregatita pentru asta de foarte mult timp. Poate chiar dintotdeauna. Poate nu ai cunoscut-o inca pe Codruța, dar dacă se întâmplă să fiți în aceeași cameră, este imposibil să nu o observi. Ea o să fie fata zâmbitoare, pozitivă și cu energie molipsitoare, chiar dacă e 7 a.m. Sunt multe de spus despre Codruța, dar în mijlocul puzzle-ului este altruismul ei impresionant și dorința constantă de a face ceva frumos pentru ceilalți, fie că sunt prieteni sau străini la nevoie. Și probabil că asta explică și povestea prin care ea a ajuns în comitetul organizator al TEDx. Asta sau Mercur retrograd, mereu plauzibil.

Lucian este absolvent al cursurilor de licență în `Business and Management Studies de la Bradford School of Management, din cadrul Universității din Bradford. Ulterior, la sfârșitul anului 2014 a absolvit cursul EMPRECTEC `Entrepreneurship Trening Workshop`, organizat de United Nations Conference on Trade and Development. Începând cu luna iunie 2016 urmează cursuri post universitare la University of Cambridge, Marea Britanie, specializarea `Sustainable Business`. Este economist, antreprenor la început de drum și este implicat in activități în consultanță în management și producție, dar și în activități de voluntariat. Lucian este pasionat de sport, politică și antreprenoriat și este interesat de dezvoltarea unor metode de educație alternativă în România.

Lucian Popa

Lucian Popa

Fundraising

Daniela este absolventă a Facultății de Drept și Știinte Sociale, specializarea ”Drept” din cadrul Universității din Craiova. În anul 2015 a absolvit cursurile de master din cadrul Facultății de Drept și Stiinte Sociale, specializarea ”Dreptul Afacerilor”. În luna septembrie 2014 a absolvit examenul de primire in profesia de avocat organizat de către Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, in prezent fiind avocat definitiv în cadul Baroului Dolj. Daniela este pasionată de călătorii, istorie, fashion, cărți și, deasemenea, este interesată de proiectele privind protejarea mediului înconjurător.

Laurențiu este absolvent al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității din Craiova, iar în prezent își finalizează teza de doctorat în domeniul managementului și leadership-ului în IMM-uri. Este asistent universitar în cadrul departamentului de Management, Marketing și Administrarea Afacerilor din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din Universitatea din Craiova, face voluntariat de 8 ani și este pasionat de educație, management și antreprenoriat și este interest de dezvoltarea tinerilor din mediul local.

Laurențiu Mihai

Laurențiu Mihai

Fundraising
Ana Ahmet

Ana Ahmet

Comunicare și marketing

În prezent studentă la medicină, Anei îi place să se implice în cât mai multe activități prin care ar putea ajuta oamenii şi animalele. Este pasionată de evoluție şi o continuă dezvoltare şi crede că acest concept, "ideas worth spreading", poate avea un impact puternic pentru un oraş industrial, cum este Craiova.

Alexandra e studentă la medicină, dar timpul liber și-l petrece departe de spital, la teatru, citind sau scriind. Își dorește să organizeze un TedX la ea acasă de acum trei ani, când a fost la TedX Salford, cel mai mare din UK. În cele zece ore petrecute la conferință a râs, a plâns, a trecut prin mini crize existențiale și speră să le ofere participanților din Craiova o experiență la fel de bogată.

Alexandra Bădescu

Alexandra Bădescu

Comunicare și marketing
Andreea Rujan

Andreea Rujan

Comunicare și marketing

Andreea este medicinistă de anul 6, pasionată de dans, călătorii și jurnalismul narativ cu povești bine scrise. Andreea este omul oamenilor. Nu trece zi în care să nu întâlnească pe strada o mulțime de cunoscuți , fie ei copii de școală primară sau oameni de vârsta a doua care se bucură să o vadă și se opresc la vorbă. TEDx este un eveniment despre oameni și pentru oameni de pretutindeni și din toate categoriile, iar asta o face pe Andreea un membru minunat pentru un proiect ca acesta.

Cristina e filolog conform diplomei de licență, dar adevărata ei pasiune este teatrul, așa că a ales să-și transforme pasiunea în meserie și acum urmează cursurile Departamentului de Teatru de la Universitatea din Craiova. Într-o societate în care tehnologia ajunge să ne guverneze viața, ea crede în puterea omului de a se perfecționa și de a face lucruri mari. Obișnuiește să vadă partea plină a paharului și să găsească o rezolvare pentru toate problemele pe care le întâmpină. Ca membră a echipei TEDx Craiova, speră să ajute la răspândirea și împărtășirea de idei și experiențe ce duc la îmbogățirea noastră ca oameni și, implicit, la progresul comunității în care trăim.

Oana s-a alăturat echipei Tedx Craiova din dorința de a aduce persoanelor din Craiova, experiența unui astfel de eveniment. Absolventă a Facultății de Drept, consideră că cel mai important element al societății îl reprezintă oamenii. Astfel, implicarea în activitățile care îi privesc pe aceștia contribuie în același timp la propria dezvoltare dar reprezintă și mijlocul prin care se poate realiza „schimbarea” . Este o persoană energică, atentă la detalii și mereu în căutarea unei noi provocări. Din pasiunea sa de a investi în oameni va contribui la răspândirea mesajelor Ted către un auditoriu vast.