Trăim într-o societate a «ciripitului», în care cuvântul are întâietate în defavoarea acțiunii. Astfel, oamenii devin mai vocali, dar pasivi față de comunitatea din care fac parte. Noi vrem să le dăm cuvântul celor care în tăcere dau cu adevărat viață comunității, cei a căror poveste are putere să inspire.

Cum?

Vă propunem să ascultăm împreună ideile care merită să fie cunoscute contribuind în acest fel și la conturarea unor proiecte inspiraționale. Ingredientele necesare sunt reprezentate de dorința de schimbare și pasiunea fiecăruia întreprinsă în această direcție.

De ce?

Ținta noastră este societatea din moment ce aceasta reunește multiple deziderate de ordin material, financiar, cultural, lingvistic, personal și lista poate continua. Schimbarea este scopul pe care îl urmărim pentru a contribui la îmbunătățirea calității vieții tuturor.

Cine?

Persoanele care au idei, care doresc să le împărtășească și de ce nu să le transforme în modele pentru ceilalți sunt cei care ne vor vorbi.

Cunoaște-i pe primii speakeri. Mai multe informații, în curând.

trainer

Peter Barta

Co-Director Founder Institute

Economist cu o bogată experiență în management, educat la INSEAD, MIT Sloan School of Management și Harvard, cu peste 17 ani de experiență internațională, Peter a fost implicat în numeroase proiecte naționale și internaționale.

A avut colaborări cu diferite companii americane, cum ar fi Google, Development Alternative Inc., Consiliul Europei sau companii locale. După implicarea sa în aceste proiecte internaționale, a fost implicat și în coordonarea și reorganizarea SMURD-ului, unul din cele mai importante servicii de urgență din România, apoi s-a reorientat spre antreprenoriat, devenind mentor, consultant sau investitor în numeroase start up-uri din domeniul tehnologiei sau agriculturii.

trainer

Sebastian Burduja

Honorary president and Co-founder at LSRS

Sebastian este fondator și președinte de onoare al Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS). A lucrat ca expert în domeniul dezvoltării regionale pentru o organizație financiară internațională, concentrându-și activitatea în zona Europei și a Asiei Centrale. A fost și consultant la Dalberg Global Development Advisors, o firmă de consultanță strategică, specializată în soluții de dezvoltare la nivel mondial. Sebastian a lucrat și la Comisia Economică a Națiunilor Unite pentru Europa, la McKinsey & Co., la National Endowment for Democracy și la Institutul Freeman Spogli pentru Afaceri Internaționale. A publicat diverse articole pe tema consolidării democratice în România și este autorul cărții „Între Speranță și Deziluzie. Democrație și Anticorupție în România Postcomunistă”, în curs de apariție la editura Curtea Veche. A fost inclus în clasamentul Revistei Forbes „Top 30 under 30” din România. Este membru fondator al Fundației CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români) și Președinte al Platformei Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT). Sebastian este absolvent al unui dublu masterat în Administrarea Afacerilor și în Politici Publice la Harvard Business School, respectiv la Harvard Kennedy School, și deține o diplomă de licență în Politică Comparată de la Universitatea Stanford. În prezent este doctorand în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) București.

trainer

Leslie Hawke

Cofondator OvidiuRo
trainer

Maria Gheorghiu

Cofondator OvidiuRo

Maria și Leslie sunt fondatoarele Asociației OvidiuRo și împreună susțin educația timpurie, ca singură cale pentru copiii dezavantajați de a ieși din cercul vicios al sărăciei în care s-au născut.

S-au cunoscut în urmă cu 17 ani, când Leslie Hawke - o americancă de 48 de ani, cu 25 de ani de experiență în publishing și fundraising pentru mediul non-profit - a venit în România în calitate de voluntar Peace Corps, să lucreze pentru o fundație din Bacău și a hotărât să rămână.

În 2004, Maria și Leslie au înființat Asociația OvidiuRo.

De formare profesor, Maria Gheorghiu este ceea ce numim un arhitect social. Alături de Leslie, Maria a dezvoltat programe de care au beneficiat în ultimii cincisprezece ani mii de copii defavorizaţi. A organizat nenumărate ateliere de formare pentru profesori din comunităţi sărace, prin care îi ajută să lucreze şi să integreze copiii cu risc de abandon. Filosofia sa educaţională este una dinamică şi inovativă, centrată pe copil şi pe interacţiunea cu acesta.

În anul 2010, Maria și Leslie au inițiat și au dezvoltat, în parteneriat cu Ministerul Educației, programul socio-educațional Fiecare Copil în Grădiniță (FCG), cu scopul de a încuraja prezența la grădiniță a celor mai săraci copii. Prezența copiilor la grădiniță a crescut spectaculos în comunitățile din program, iar FCG s-a extins cu fiecare an, ajungând ca până la sfârșitul lui 2015 să sprijine în total 6000 de copii în 45 de comunități din România.

Succesul și impactul programului pilotat de OvidiuRo (citat ca bună practică atât de Banca Mondială cât și de The Economist) au determinat Parlamentul României să voteze, la finalul anului 2015, Legea nr. 248/2015, ce transformă mecanismul central al programului pilot – stimulentul educațional sub formă de tichete sociale pentru grădiniță – în program de interes național, finanțat de la bugetul de stat.

În aprilie 2016, Maria a fost numită Consilier de Stat pe problematica incluziunii sociale la Cancelaria Prim-Ministrului Dacian Cioloș, unde a avut responsabilitatea implementării pachetului anti-sărăcie și a colaborat direct cu Ministerele Educației, Muncii, Finanțelor Publice, Sănătății și cel al Fondurilor Europene. În tot acest timp, Leslie Hawke și echipa OvidiuRo au continuat să acționeze ca facilitator pentru implementarea Legii nr. 248/2015, printr-o serie de intervenții punctuale, la nivel național. Începând cu ianuarie 2017 Maria a revenit la OvidiuRo, pentru ca, împreună cu Leslie, să facă posibil, „la firul ierbii", un ideal pe care nu l-au pus nici măcar o zi între paranteze: accesul tuturor copiilor săraci la educație timpurie de calitate.

La finalul anului trecut, Leslie Hawke și Maria Gheorghiu au primit, la Washington, Premiul ALIANȚA pentru implicare socială și activitate umanitară (The ALIANȚA Award for Achievement in Humanitarian Work and Social Involvement), distincție ce recunoaște colaborarea îndelungată a cofondatoarelor OvidiuRo în lupta împotriva sărăciei și în promovarea importanței educației pentru cei mai marginalizați copii din România.

trainer

Raluca Şoaita

Managing Partner at EASTWARDS PROSPECTUS

Cu o experienţă de peste zece ani în arhitectura medicală, Raluca Şoaita a proiectat numeroase spitale, clinici, centre medicale publice şi private. A studiat arhitectura la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi este absolventă a unui master în domeniul Patrimoniului oraşelor orientale la École Nationale Supérieure d'Architecture de Paris-Belleville. După patru ani petrecuţi în Franţa s-a întors în România, unde a demarat două proiecte antreprenoriale: propriul birou de arhitectură, specializat în consultanţă şi arhitectură medicală, şi o galerie de artă contemporană, care promovează artiştii din Europa de Est.

Prin proiectele sale, Raluca propune un design contemporan adaptat nevoilor şi menit să faciliteze vindecarea pacienţilor. Culorile, lumina, sunetul ajută la crearea unei lumi spitaliceşti în care pacientul se simte confortabil, iar atenţia îi este deturnată de la suferinţă. Ca manager cultural şi antreprenor, Raluca îşi propune să aducă arta contemporană mai aproape de publicul larg şi să contribuie la o mai bună înţelegere prin artă a lumii în care trăim.

trainer

Paula Herlo

Jurnalist, Producator TV

Paula Herlo, senior corespondent si producator al emisiunii „Romania, te iubesc!” dezvăluie în fiecare duminică, prin intermediul unor anchete, probleme grave care afectează societatea românească. Paula Herlo lucrează la ProTv din 1998, iar profesionalismul de care a dat dovadă în campania Tu ştii ce mai face copilul tău? au adus pentru Ştirile ProTv în 2008 mult-râvnitul premiu Emmy, la secţiunea news, în cadrul unei gale care a avut loc la New York. Este, de asemenea, coordonatoarea campaniilor Avem viaţă în sânge şi Vreau şi eu părinţii mei, în urma cărora a fost înfiinţat Registrul Donatorilor Neînrudiţi şi a fost modificată Legea adopţiei. A coordonat și alte campanii de succes: Romania, sa fii sanatoasa! care vorbea despre bolile sistemului sanitar, iar in 2014 a adus pentru prima dată în atenția publicului și a autorităților situația bătrânilor singuri prin intermediul campaniei Tu știi ce mai fac părinții tăi?

În paralel, desfăsoară acțiuni de voluntariat în cadrul Asociației Dăruiește Viață. Prin campaniile derulate la Știrile PROTV a reușit să strângă trei milioane de euro care au fost investite în spitalele din România în beneficiului bolnavilor de cancer. Cu aceste fonduri s-a construit primul Laborator de Citogenetica Moleculară din România pentru diagnosticarea în profunzime a cancerului. A fost dotată secția de terapie intensiva a Spitalului de Oncopediatrie Louis Turcanu din Timișoara unde s-a amenajat și o bancă de celule stem. De asemenea, a fost triplată capacitatea de transplant medular prin investițiile de aproape două milioane de euro în Spitalul Fundeni din București, Spitalul Universitar de Urgență București și Clinica Louis Țurcanu din Timișoara. Sume importante au fost cheltuite și pentru dotarea cu aparatură modernă a secției de neonatologie a Maternitații Polizu din București.

trainer

Floriana Boldojar

Co-fondator Universitatea Alternativă

Ca antreprenor în educație, Floriana este de cinci ani în echipa Universității Alternative, unde în prezent coordonează procesele de marketing și comunicare.

Visul de a crea prima universitate alternativă din România a apărut în 2008, o dată cu înființarea CROS – Centrul de Resurse pentru Organizații Studențești. CROS a devenit în 2013 Universitatea Alternativă (UA) și are acum o echipă de 9 tineri antreprenori. Experienţa în educaţie a echipei este una de peste 10 ani de lucru direct cu peste 2000 de tineri și 106 organizații de tineret. În 2011, la Gala Premiilor în Educație, CROS a primit o distincție specială pentru contribuția la învățământul din România prin inovație în educație și prin viziunea Universității Alternative.

Alături de colegii săi, Floriana își dorește să pună alte valori la baza educației din România: autonomie și încredere în loc de control, diversitate și personalizare în locul standardizării, gândire critică în locul îndoctrinării. Misiunea UA este de a susține tinerii în procesul în care se transformă pe ei și lumea din jur, în căutarea unui loc în care să fie împliniți. Trecând prin programul de învățare alternativă, aceștia au contextul și șansele să devină agenți de schimbare ai societății românești. În ultimii trei ani, o parte din studenții UA au înființat 21 de startup-uri. La dezvoltarea tinerilor contribuie peste 100 de profesioniști din mediul business și non-guvernamental, ca profesori alternativi și invitați. Din 2014, Universitatea Alternativă este singura organizație din România care se află pe lista WorldBlu® a celor mai democratice organizații din lume.

trainer

Mihai Ioana

Medic. Profesor UMF

Conf. univ. dr. Mihai Ioana este medic primar în specialitatea Genetică medicală, cu principalele activităţi şi responsabilităţi legate de prevenția, evaluarea, diagnosticul și managementul afecțiunilor genetice. Mihai Ioana este fondatorul și ulterior medicul șef al Centrului Regional de Genetică Medicală care acoperă cele cinci județe ale Olteniei. Din 2014 dr. Ioana este vicepreşedinte al Societăţii Române de Genetică Medicală, obiectivul său major fiind dezvoltarea rețelei române de genetică medicală și creșterea accesului pacienților la servicii gratuite de genetică medicală clinică și de laborator.

Mihai Ioana a lucrat ca cercetător sau manager în peste 25 de proiecte naționale/internaționale, stabilind parteneriate importante cu institute de cercetare și universităţi din țară şi din străinătate. Incepând cu 2009, activitatea sa de cercetare este derulată în principal în parteneriat cu Radboud University Medical Nijmegen Center, Olanda.

Din anul 2016 este Prodecan al Facultății de Medicină din cadrul UMF Craiova.

trainer

Eduard Till

Consultant

Eduard are o experienta de voluntariat de 6 ani de zile in cadrul organizatiei AIESEC. El a condus filiala locala AIESEC Craiova, a fost Vice Presedinte de Dezvoltare Organizationala in AIESEC Slovacia si Presedintele AIESEC Romania. In 2014, sub conducerea lui, AIESEC a castigat ING Absolute Growth Award pentru impactul adus prin programe de internship in Romania.

Eduard a fost Chief Experience Officer al Customer Focus, o companie de training si consultanta in servicii, organizatoare evenimentelor cu Ron Kaufman in Romania si detinatoare licentei UP Your Service.

A studiat Matematica si Informatica la Universitatea din Craiova si are un master in Comunicare Organizationala la Facultatea de Litere.

Eduard este alumnus si membru in Board of Advisers al AIESEC Romania.

Eduard este pasionat de transformarea prin servicii, de creativitate si de inovare.

Cui?

Ne adresăm persoanelor curioase și dornice de noi experiențe, dispuse să împărtășească idei și să învețe de la cei din jur.

Unde?

Într-o zi specială, într-o locație normală, reușim să aducem împreună atât persoane dornice să culeagă informații, cât și persoane dornice să transmită informații. Imaginația fiecăruia poate deborda, este permis să atingă cotele maxime în cursul orelor pe care le vom petrece împreună, având posibilitatea să mixăm experiențele celor ce vor veni să ni le prezinte pentru a crea propriul nostru model, model ce nu va fi perfect dar va schimba societatea în care trăim

Efortul de a oferi tot ceea ce este mai bun, va reprezenta succesul fiecărui participant, speaker, organizator.

Adresa: Ramada Plaza Craiova, Calea București, nr. 1, 200678, Craiova, România.

Când?

4 Martie 2017, ora 10:00

Agenda

09:00 - CHECK-IN

10:00 - DISCURSURI

Floriana Boldojar

Reinventarea educației, proiectul generației noastre

De mici, oamenii învață singuri, în mod natural. Se nasc cu dorința autentică de creștere, sunt curioși, vor să experimenteze și se dezvoltă mult prin relațiile cu ceilalți. Totuși, majoritatea sistemelor educaționale sunt construite total pe dos. În contextul unei lumi în continuă schimbare, marea majoritate a școlilor din România și de la nivel mondial funcționează încă pe un model vechi, inventat în era industrială. Cum putem reinventa modelul actual al universităților și școlilor? Și de ce este important să facem asta pentru viitorul nostru și al comunităților din care facem parte?

Sebastian Burduja

Leadership autentic: C la puterea a 3-a

În ziua de astăzi dăm de ”lideri” la tot pasul: în sectorul privat, în societetea civilă, în mediul public. Dar ce definește cu adevărat un lider? Cum trebuie să arate un lider? Ce avem de făcut pentru a fi liderii de care România și lumea întreagă au nevoie? De cei trei ”C” fără de care nu poate exista leadership autentic.

Eduard Till

Schimbare, dar să știm și noi

Trăim într-o societate care dorește schimbarea. Ne-o dorim și o cerem constant. Cu toții am rostit cel puțin o dată sintagma "trebuie să se schimbe ceva". Dar când și cum trebuie să se întâmple acest lucru? Și mai ales, cine e responsabil? Atunci când ne dorim să facem lucrurile diferit, întâmpinăm o oarecare rezistență. Fie am încercat fără rezultat și am pierdut speranța, fie avem energia necesară dar ne lipsește experiența. Totuși, schimbarea nu presupune a dărâma tot și a crea ceva nou, ci mai degrabă a descoperi esența și a construi în jurul ei. Putem simți o presiune pe umerii noștri dată de importanța acestei responsabilități. S-ar putea să ne simțim ca și cum ceva ne-ar ține în loc. Dar nu trebuie să fim singuri în acest proces. De unde începem?

Raluca Șoaită

Arhitectura care vindecă

Azi spitalele sunt percepute ca spaţii ale suferinţei, ale durerii şi ale morţii. Sunt programe arhitecturale în care funcţionalitatea şi bugetul redus sunt principalele nevoi ale celor care le construiesc. Sunt arhitecturi în care pacientul nu se află în centrul atenţiei şi durerea lui este tratată doar prin calmante. Prin arhitectura pe care o practic îmi propun să schimb experienţa dominată de teamă prin care pacientul trece la fiecare vizită în spital. Îmi propun ca spaţiul medical să îi aducă confort în încercarea pe care trebuie să o depăşească, să-i distragă atenţia de la boală şi suferinţă, să îi inspire optimism şi să îl susţină în lupta contra temerii. Îmi doresc ca spitalul să participe la vindecare.

12:00 - COFFEE+BREAK, MOMENT DE CHITARĂ REALIZAT DE RĂZVAN NICOLAE

13:00 - DISCURSURI

Leslie Hawke & Maria Gheorghiu

Same facts, different perspectives

Maria Gheorghiu and Leslie Hawke met in a Bucharest cafe in 2001 and discovered they shared a passion for education and a growing awareness of how the system was stacked against poor children. Hawke had a $65,000 grant and Gheorghiu had 15 years' experience in the Romanian education system. Fifteen years later the idea they came up with over coffee became a national public initiative.

Dr. Mihai Ioana

Despre NOI și EU în genetica societății

Bolile genetice constituie o problemă majoră a societății. În România, anual, aproximativ 18.000-20.000 de copii şi familiile lor au nevoie de consult genetic, testări specifice, sfat genetic și management medico-social adecvat. Pentru a îmbunătăți calitatea vieții familiilor afectate de o boală genetică avem nevoie de un parteneriat ferm și bine structurat între instituții, medici, pacienți și ceilalți jucători importanți ai societății. Un parteneriat gândit, inițiat, implementat și dezvoltat de către NOI. Grupul acesta numit NOI este compus din toți cei care trebuie (și vor) să ajute sau au nevoie să fie ajutați: EU - medicul, EU - pacientul, EU - finanțatorul activității medicale, etc. Adesea rolurile se schimbă, trebuie să ceri ajutor pentru a putea sprijini mai mult, mai bine și mai ales la timp. Pentru că în bolile genetice timpul nu ne este prieten. Întrebarea cheie poate fi: ce pot face EU pentru NOI, cei care avem nevoie de ajutor?

Peter Barta

Suntem ceea ce gândim

Da, aparent pare banal ceea ce spun în titlu şi da, aşa este. Este simplu, dar în acelaşi timp este complicat. Aparent lucrurile simple sunt de altfel cel mai greu de facut. Corpul uman are o capacitate extraordinară pe care de multe ori o trecem cu vederea. Capacitatea de regenerare. De multe ori punem acest lucru pe seama medicamentelor sau a diverselor tratamente pe care le administrăm şi spunem că ne-am vindecat pentru că am luat tratamentul potrivit, însă de multe ori procesul de vindecare al unui organism nu stă doar în administrarea tratamentului potrivit, ci şi în modul în care ne raportăm la el, la modul în care gândim şi facem.

Paula Herlo

Customize your future

Experiența mi-a arătat că schimbarea unei comunități pornește uneori de la lucruri mărunte. De la detalii peste care avem tendința să trecem. De multe ori aceste aspecte ce ni se par neinteresante generează schimbări profunde în societate. Cred că e de datoria fiecăruia dintre noi să se uite în jur cu atenție și să identifice detaliile care țin comunitatea în loc. Să caute soluții, să genereze proiecte de schimbare. Pentru că numai așa ne putem crea un viitor în care să trăim decent. Iar pentru toate acestea există și rețeta pe care vi-o dezvălui pe 4 martie.

15:30 - ÎNCHEIERE